петък, 21 юли 2023 г.

Бургас иска сътрудничество с Центъра за дигитална трансформация в град Солун

 Бургас иска сътрудничество с Центъра за дигитална трансформация в град Солун

Ръководството на Националното сдружение на общините в Република България е на посещение във втория по големина гръцки град и важен икономически център Солун. В делегацията участва и кметът Димитър Николов.

По време на визитата солунският кмет Константинос Зервас запозна българските си гости с концепцията и дейността на Центъра за дигитална трансформация, изграден в публично-частно партньорство с американския гигант в информационните технологии Cisco. 

Той покани българските общини да изпращат свои експерти за детайлно запознаване с дейността на центъра, да се обучават в него и да използват капацитета му за решаването на проблеми на местната власт у нас. 

Вероятно първият екип, който ще посети Дигиталния център в Солун за обсъждане на възможностите за съвместна работа, ще бъде от Бургас. Кметът Димитър Николов изрази готовност за по-тясно сътрудничество и съвместна работа за обсъждане на иновативни решения по проблеми, свързани с развитието на Бургас.

Повече за визитата в Солун можете да прочетете тук:

https://www.namrb.org/bg/aktualno/kmetat-na-solun-otvarya-ratite-na-tsentara-za-digitalna-transformatsiya-za-svoite-kolegi-ot-balgariya

https://www.sportellodelconsumatore.eu/

Новините от днес и със задна дата