вторник, 11 юли 2023 г.

Кола със съпрузи и 4 деца се обърна в канавка край Силистра

  

25-годишни съпрузи и четири деца на възраст между 1 и 17 години са ранени след тежка катастрофа край силистренското село Кайнарджа, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за инцидента е подаден вчера около 17.20 часа. 

По първоначална информация лек автомобил "Шевролет", управляван от 25-годишния мъж с несъобразена скорост, е напуснал платното на прав участък и се е преобърнал в крайпътна канавка.

В колата, освен водача, са пътували съпругата му - също на 25 години, двете им деца - момиче на 2 г. и момче на 1 г., както и момче и момиче на по 17 години.

Вследствие на удара в МБАЛ-Силистра са настанени водачът, съпругата му и 17-годишното момче, за живота на които има опасност.

Двегодишното момиче е оставено за наблюдение заради сътресение на мозъка в Силистренската болница, а едногодишното му братче е транспортирано в болница във Варна с травма на белия дроб. Само с охлузни рани е 17-годишното момиче.

По данни на Областната дирекция на МВР през юни на територията на Силистренска област са настъпили 27 пътнотранспортни пътешествия (ПТП), като 10 са тежки. В тях е загинал един човек, а ранените са шестима. Причината за всички ПТП през юли в Силистренско е шофиране с несъобразена скорост.

Новините от днес и със задна дата