петък, 21 юли 2023 г.

В Бургас предстои Син уикенд– вижте какво ви очаква от 21 до 23 юли

 В Бургас предстои Син уикенд– вижте какво ви очаква от 21 до 23 юли

След изминалия уикенд, посветен на адреналина и спортните емоции, тази седмица в Бургас ще се проведе още едно значимо и интересно събитие. От 21 до 23 юли градът ще бъде домакин на Blue Summit and Innovation Expo за иновации и син растеж. Регионалното нетуъркинг събитие ще се проведе в Експозиционен център „Флора”. То ще привлече на едно място представители от академичните среди, бизнеса, национални и европейски институции и организации, заинтересовани страни и лица, които имат отношение към развитието на синята икономика.

Акцент в програмата за всички жители и гости на Бургас ще бъде изложение на местни производители на традиционни морски продукти на алеята пред Експозиционен център „Флора“. То ще бъде открито на 21 юли (петък), от 17.00 ч., и ще продължи до неделя.

В рамките на регионалното нетуъркинг събитие ще се проведат още специализирани семинари с практическа насоченост, сесии за установяване на партньорства. То ще предложи среда за обмен на знания и експертни решения по ключови междусекторни въпроси в установени и нововъзникващи сектори на синята икономика в Черноморския регион. Инициативата ще постави акцент върху развитието на синята икономика за генериране на икономически растеж, представяне на иновативни бизнес идеи за дигитализацията в синята и кръговата икономика, създаване на междусекторни връзки на трансгранично равнище. Burgas Blue Summit and Innovation Expo е първото от трите събития, които ще се организират в Одеса, Батуми, Бургас, част от които са и местните конференции за син растеж и интелигентна специализация.

В рамките на Blue Summit and Innovation Expo ще има атрактивна културна програма, която ще е с безплатен и свободен достъп за всички желаещи. В петък, 21 юли, от 20.00 ч., в откритото пространство на „Флората“ ще се състои прожекция на документалния филм „Солени хора“ и среща със сценариста и режисьор на продукцията Александра Вал.

Веднага след него, от 21.00 ч., на откритата сцена ще излезе бургаската група “Lemon Box”. Тя е съвършен микс от разнородни таланти с интересни професии. Това дава простор на дълго таената им творческа енергия и създава музика в стил поп, фънк и блус. Групата ще предложи много интересна програма и ще направи премиера на новите си авторски песни „Аз летя“ и „Огън да разгориш“. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас и е част от „Син уикенд в Бургас“ 21-23 юли 2023 г.

В събота вечер, 22 юли, след приключване на различните панели и лекции в рамките на Blue Summit and Innovation Expo, организаторите отново предлагат забавления за бургазлии и гостите на града. Добре познатите Burgas run, заедно със СК "Фар" / SC "Lighthouse", ще очакват всички ентусиасти в 19:00 ч. на плажа до Бункера, за да бягат заедно и да се насладят на едно различно морско приключение. Не е необходима предварителна регистрация, а само желание, мотивация и готовност да се забавлявате. За повече информация: www.facebook.com/BurgasRun

Отново в събота, 22 юли, в откритото пространство до Експозиционен център „Флора“, от 20.00 ч., ще се насладим на изпълненията на лауреатите от Националния конкурс за млади поп и рок изпълнители в рамките на АРТ ФЕСТИВАЛ "СЕЗОНИ". Таланта си ще представят Божидар Неделчев, Ивайла Горанова, Никол Мерджанова, Пламена Бенова, Вокална студия "Сезони" с ръководител Кина Христова, Жаклин Костадинова с ръководител Мариета Секлемова, Бояна Манчева с ръководител Милена Добрева, Явор Грудов с ръководител Мария Митева. Всички деца са от Бургас и и от школи, работещи на територията на града. Носители са на престижни международни и национални конкурси.

След музикалното преживяване ще се потопим в света на магията. От 21.00 ч. ни очаква „Магично и ментализъм шоу“ на Диян Костадинов. Българският топ менталист ще представи уникални демонстрации на четене на мисли, телепатия, както и невероятни фокуси. Заедно с него на сцената ще се насладите и на изпълненията на балет „Меджик“.

Burgas Blue Summit се организира в рамките на проект „Дигитална мрежа за синя икономика и насърчаване на иновациите (DBAN)“ № 101077599, който се осъществява с финансовата подкрепа на EС чрез програма „Природни ресурси, климат, устойчива синя икономика и чиста енергия” на Европейски фонд за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027 г.

https://www.sportellodelconsumatore.eu/

Новините от днес и със задна дата