вторник, 13 юни 2023 г.

CNN: Федерални шерифи арестуваха Доналд Тръмп / видео

 

Федерални шерифи арестуваха Доналд Тръмп, съобщи телевизия CNN.

Това е станало при пристигането му във федералния съд в Маями, където ще му бъдат повдигнати 37 обвинения за незаконно съхранение на класифицирани документи.

Преди час бившият президент на САЩ  се отправи към сградата на федералния съд в Маями в щата Флорида, за да чуе официално какви федерални обвинения ще му бъдат повдигнати във връзка с незаконно задържане на класифицирани документи, след както е напуснал Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп отпътува от голф клуба си Дорал този следобед. 

В съда в Маями се очаква по процедура той да се предаде на федералните власти и после да се изправи пред съдия, за да чуе в какво е обвинен. Няма да се прави снимка, както при задържане на обвиняем, но ще му бъдат взети пръстови отпечатъци.

Миналата седмица самият Тръмп обяви, че е бил уведомен от администрацията на президента Джо Байдън, че е обвинен по 37 пункта във връзка с неправомерното задържане на класифицирани документи и възпрепятстване на правосъдието.

Почитатели и противници на Тръмп вече са се събрали в района на федералния съд в Маями.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата