сряда, 21 юни 2023 г.

Задържаха в Одрин заподозрян член на „Ислямска държава“, докато се опитвал да избяга в България

  

Турските сили за сигурност са задържали заподозрян член на терористичната групировка "Ислямска държава" (ДАЕШ) в окръг Одрин, Северозападна Турция, който възнамерявал да избяга в България, предава Анадолската агенция.

Заподозреният с инициали А.Х. е бил заловен, докато се е опитвал да избяга в България, съобщават източници, които са говорили при условие за запазване на анонимност.

В момента се провежда разследване във връзка със задържания заподозрян, допълва БТА.

През 2013 г. Турция бе една от първите страни, които включиха "Ислямска държава" в списъка си с терористични организации. Оттогава страната е била мишена на групировката многократно, като са извършени най-малко десет самоубийствени нападения, седем бомбени атаки и четири въоръжени нападения, отнели живота на най-малко 300 души и ранили стотици други.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата