вторник, 13 юни 2023 г.

Пребиха съпредседател на сдружение на българите в македонския град Струга

  

Съпредседателят на сдружението на българите в Република Северна Македония "Шемето" Бекир Кадриески е бил пребит от непознат в град Струга. Това съобщи самият Кадриески пред NOVA.

Мъжът разказа, че е бил съборен на земята и ритан.

Получил е удари с ръце като по време на побоя е бил обиждан на етническа основа с думите "мръсен българин".

В момента е в болницата в Струга със затруднения с дишането и болки по тялото.

Бекир Кадриески е гражданин на Република Северна Македония. Той няма български паспорт, но декларира, че е с българско самосъзнание.

Това е поредно нападение на човек с българско самосъзнание в югозападната ни съседка. На 19 януари секретарят на сдружение "Цар Борис Трети" Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид. Ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България. По случая се води съдебно дело като подсъдимт за побоя е Илия Спасески. По време на последното съдебно заседание Спасески с гордост обяви, че "разбира обвинението, но не се чувства виновен". При побоя случаен минувач извикал да спрат, а обвиняемият Спасески отговорил: "Не си заслужава за българин да викаш полиция", и заедно с още един нападател продължили да налагат Пендиков. Следващото заседание по делото е насрочено за 12 юли.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата