вторник, 13 юни 2023 г.

Съдът пусна под домашен арест прокурорския син

  

                              Снимка: Bulphoto

Софийският районен съд измени мярката за неотклонение на прокурорския син от Перник Васил Михайлов от "задържане под стража" в домашен арест. Аргументът на магистратите е, че обвиняемият е в продължение на една година без два дни в килия.

Младежът е подсъдим за закана за убийство, три средни и две леки телесни повреди, както и две хулиганства. Михайлов обаче ще трябва да остане в килията, докато прокуратурата реши дали ще протестира решението на районните магистрати. Ако това се случи, окончателно решение трябва да вземе Софийския градски съд, а дотогава Васил Михайлов ще остане заключен.

Преди да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, Михайлов бе именно под домашен арест, като носеше електронна гривна. Заради това, че прокуратурата намери нарушения, съдът го върна в ареста.

Сега новото решение на СРС е младежът да бъде с гривна, но със сателитно проследяване. Васил Михайлов беше предупреден от магистратите, че ако нарушава мярката си, отново ще бъде задържан.

Делото срещу Михайлов започна отначало, защото предишният съдия замина на стаж в съда по правата на човека в Страсбург. Днес по процеса бяха разпитани свидетели, които разказаха случилото се в Перник преди време.

Следващото заседание по делото е на 19 септември.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата