понеделник, 12 юни 2023 г.

Александър Секулов: „Бургас е световен град, всяка година виждам развитието и красивите промени”

 Александър Секулов: „Бургас е световен град, всяка година виждам развитието и  красивите промени”

Най-новият роман на драматурга и писател Александър Секулов - „Корабът на сирените”, „акостира“ в Бургас. Събитието се реализира по покана на Община Бургас, а в ролята на модератор на срещата бе зам.-кметът по „Култура, туризъм и спорт” Диана Саватева.

„От всички градове в страната най-често съм идвал в Бургас. Чувствам се прекрасно тук, винаги пътувам с желание и при всеки повод да гостувам виждам красивите промени, които се случват. Това е световен град, имате поводи за гордост”, това сподели Секулов, който от няколко дни заема длъжността арт директор на Пловдивския театър.

„Почувствах най-новия роман на Александър Секулов като книга, в която фантазията е оставена да се рее свободно, в която авторът не се смята за отговорен да спазва канона на определен жанр или стандарт на писане, в която всичко необичайно е на мястото си. Всъщност това е една от особеностите във въздействието на този роман – авторът превръща читателя в част от екипажа. Романът е ребус от символи. 

Дори и в тази смесица на жанрове и изразни средства – с пародията начело, Сашо знаe как и кога да улови една красива картина и да я постави на точното място. Той фокусира вниманието ни към много сериозни теми - за живота като пътуване или провалено пътуване, за необходимостта от промяна и щетите от революциите, за любовта във всичките ѝ възможни и невъзможни проявления, за щедростта в приятелството, за глада и алчността, която може да потопи богатия улов. Завиждам на всеки, за когото пътешествието предстои. При мен е вече памет за щастие”, каза по време на представянето зам.-кметът Диана Саватева.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата