сряда, 14 юни 2023 г.

Спасиха от самоубийство майка на бебе

  

              Снимка: WNESS TV

Над 7000 са обажданията на Националната телефонна линия за деца 116 111 за първото тримесечие на годината. Подадените сигнали за насилие над дете за същия период са 182. Това сочат данните на Държавната агенция за закрила на детето.

В студиото на "ЗаВръзки" Ваня Кирилова от ДАЗД ще разкаже фрапиращи случаи и засукани казуси, които психолозите от Националната линия са успели да разрешат. Сигнали за самоубийства, сбивания и хранителни разстройства са се превърнали в ежедневие за експертите. Според анализите, децата търсят помощ най-вече заради проблеми в общуването и взаимоотношенията, както с връстниците си, така и с възрастните.

Психологът Таня Димитрова, която има школа за музикално обучение и личностна подкрепа, ще разкаже за предстоящия на 26 юни концерт, който организира в подкрепа на Националната линия за деца. Какво още предстои и защо е важно популяризирането на телефона 116 111 ще разберете довечера в 20:00 ч.

Как да имаме здравословна връзка с децата си? Защо семейната среда е от изключително значение за малчуганите още от раждането им? Как да намалим проблемите и агресията сред подрастващите? По тези и много други въпроси водещата Надя Павлова ще търси отговори от психолога и психоконсултант Лилия Стефанова.

Не пропускайте "ЗаВръзки" тази вечер в 20:00 ч. по WNESS TV.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата