четвъртък, 22 юни 2023 г.

Кирил Петков: Няма да има дълголетие, ако ГЕРБ продължи с плаващите мнозинства

  

В изявление за медиите в парламента съпредседателят на "продължаваме промяната" Кирил Петков атакува ново мнозинство - ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

"Цялото общество е настръхнало по темата на смяната на Гешев със Сарафов, за наша огромна изненада изслушването на правосъдния министър беше блокирано с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане". Какво има да се крие", заяви Кирил Петков.

Поводът бе отхвърлянето вчера на законопроекта на ПП - ДБ за промяна в КПКОНПИ. На първо четене мина само проектът на ГЕРБ.

Двата варианта на Антикорупционния закон на ГЕРБ-СДС и на "Продължаваме промяната" са близки един до друг. На първо четене беше приет техния и отхвърлен нашият отново с мнозинството ГЕРБ, ДПС, "Възраждане".

Няма да има дълголетие, ако ГЕРБ продължи с плаващите мнозинства, а ние да сме им смокинов лист, каза той. Това не е само предупреждение, това е призив, че по този начин те вкарват огромен риск в политическата система. Ако си мислят, че това ще се получи, ние просто няма да го приемем, добави той.

Петков допълни, че от ПП-ДБ нямат проблем ГЕРБ-СДС да имат повече комисии, "за да могат да контролират правителството в първата ротация". Нашият страх е колко от комисиите ще отидат при ДПС и колко - при "Възраждане", посочи съпредседателят на ПП.

Щастлив съм, че комисията по европейски въпроси беше запазена при нас, защото ако тя беше отишла при "Възраждане" - хора, които даже не стават, когато европейският химн тече, щеше да е обида за европейските ценности".

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата