понеделник, 12 юни 2023 г.

Милан почете "незабравимия" Берлускони, най-успешният президент на клуба

 

Милан не пропусна да отдаде почит на своя дългогодишен собственик Силвио Берлускони.

Бившият италиански премиер почина на 86-годишна възраст, а Милан, който бе огромна част от личността и завета на Берлускони, го определи като "незабравим".

Берлускони купи своя любим клуб от детството през 1986-а, като го изведе до най-славните години в цялата му история.

Именно ерата Берлускони е най-славната за "росонерите", като от клуб с куп проблеми и финансови затруднения, Милан се првърна в най-силния клуб в Италия и света.

Пет евопейски титли и осем шампионски титли в Италия са най-бляскавите успехи, заради което Силвио Берлускони бе определене като "незабравим" в историята на клуба.

Той остана собственик на Милан до 2017-а, когато след няколко трудни последни години, Берлускони продаде клуба на китайски инвеститори за сумата от 740 милиона евро.

Това обаче не бе краят на футболната авантюра за Силвио Берлускони, който само година по-късно реши да купи 100% от правата на скромния тогава тим на Монца.

С дясната си ръка Адриано Галиани, той успя да изведе Монца до първо участие в Серия "А" в 110-годишната история на клуба, който днес написа:

"Остана празнина, която никога няма да бъде запълнена. Завинаги ще бъдеш с нас, президенте".

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата