вторник, 27 юни 2023 г.

Италия издирва мъж, изписал любовно послание върху Колизеума (видео)

 

Италианските министри на културата и на туризма обещаха да намерят и накажат туриста, който бе заснет да издълбава името си и това на своята приятелка в стената на Колизеума в Рим, съобщиха световните осведомителни агенции.

Видеозаписът на инцидента се разпространи в социалните мрежи в момент, когато римляните се оплакват от рекорден брой туристи, които заливат Вечния град през този сезон.

Министърът на културата Дженаро Санджулиано нарече графитите - "Иван+Хeйли 23", издълбани в стената на почти 2000-годишния Флавиев амфитеатър, "груби, недостойни и признак на невъзпитание". Той изрази надежда, че виновниците ще бъдат открити и "наказани според нашите закони".

Предишни случаи на туристи, драскащи по Колизеума, са довели до глоби в размер до 20 000 евро.

Министърът на туризма Даниела Сантанке също изрази надежда, че туристът ще бъде санкциониран, "за да разбере сериозността на постъпката си". Тя призова за уважение към културата и историята на Италия и обеща: "Не можем да позволим на тези, които посещават нашата страна, да се чувстват свободни да се държат по този начин".

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата