четвъртък, 15 юни 2023 г.

Организации, работещи с украински бежанци, се срещат в Бургас този петък

 Организации, работещи с украински бежанци, се срещат в Бургас този петък

Срещата за споделяне на опит и обмен на добри практики ще се проведе в Експозиционен център „Флора Бургас“ от 11:30 ч. В нея участие са потвърдили организации от Бургас, София, Варна, Пловдив и Св. Влас, които работят активно с украински граждани (деца и семейства) в процесите на интеграция, социализация и преодоляване последствията от военния конфликт с Русия.

Инициатор на събитието е Владислава Никитина, Общностен координатор към Младежкия международен център по проекта „УНИЦЕФ България и Община Бургас – заедно в подкрепа на уязвими деца и младежи“.

Проектът е резултат от подписването на Меморандум за разбирателство между Общината и Детския фонд на ООН, който има за цел да подкрепи местните политики за подобряване благосъстоянието на децата и младежите, социално включване на уязвими деца и семейства и активното им участие в социалния и културен живот на Бургас.

На срещата ще присъстват зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева, както и партньорите от УНИЦЕФ България Найден Рашков и Елена Златанова.

Като част от проекта „УНИЦЕФ България и Община Бургас – заедно в подкрепа на уязвими деца и младежи“, наскоро бе открит Общностен дневен център за подкрепа на уязвими деца от 3 до 14 години, който се помещава в детска градина „Райна Княгиня“ в ж.к. „Славейков“. Той се посещава от 70 деца бежанци от Украйна, като 40 от тях са в дневна грижа, а 30 – в начално образование.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата