сряда, 14 юни 2023 г.

Делото на клевета, заведено от Бойко Борисов срещу Бойко Рашков, е спряно

  

                Колаж: Dir.bg

Софийският градски съд е спрял делото, което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води за клевета срещу бившия вътрешен министър и настоящ депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Бойко Рашков. Това съобщи в. "Сега", позовавайки се на информация от съда. Със стопирането на процеса са съгласни и двете страни.

 В такъв случай магистратите трябва да се съобразят с желанието им и делото да спре за срок от 6 месеца. Ако в този период никой от двамата не поиска то да продължи, процесът ще бъде прекратен. Адвокатите на Борисов и Рашков не са представили мотиви.

Искът на Борисов срещу Рашков е за 25 хиляди лева. Той бе внесен в СГС преди почти 2 години, след изявление на Бойко Рашков, тогава вътрешен министър, по отношение на злоупотребите със средства за магистрала "Хемус".

"Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка Бойко Борисов е имал общи фирми", бяха думите на Рашков.

Лидерът на ГЕРБ определи обвиненията като клевета и призова съименика си да се извини, но извинение не последва.

В края на април т.г. съдът спря и делото за клевета, заведено от съпредседателя на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Причината е, че Борисов в момента е народен представител и има имунитет. Тогава адвокатът на лидера на ГЕРБ - Менко Менков коментира, че в закона, по този вид дела, няма възможност Борисов да се откаже от имунитета си. Той потвърди, че делото може да продължи, след като лидерът на ГЕРБ престане да бъде народен представител.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата