петък, 16 юни 2023 г.

Разбиха нелегален цех за месо при спецоперация

 

При операция на отдел "Икономическа полиция" е разбит нелегален цех за преработка на месо, съобщиха днес от пресцентъра на полицията във Варна. Акцията е реализирана съвместно с екипи на "Енерго-Про", ВиК и Областната дирекция за безопасност на храните (ОДБХ) в крайморския град.

Разкритата нелегална база е в землището на с. Въглен, община Аксаково. При акцията са задържани двама мъже - 40-годишен варненец и негов приятел от с. Слънчево, на 59 години. Двамата са отглеждали животни - прасета, овце и кокошки.

Полицаите са намерили три хладилни фургона, в които са открити замразени меса и месни продукти с общо тегло около един тон. Стоката е била предназначена за продажба, добавя БТА.

Служителите на "Енерго-Про" се установили, че в базата има 6 нерегламентирани присъединявания към електропреносната мрежа, а тези на ВиК са констатирали, че и ползването на вода е незаконно.

За БТА от полицията уточниха, че задържаните не са представили абсолютно никакви документи за дейността на обекта, включително разрешително от ОДБХ. Тепърва ще се уточнява от колко време е действал нелегалният цех и къде е била пласирана продукцията.

По случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано в Районната прокуратура във Варна.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата