четвъртък, 22 юни 2023 г.

Приказна гала балетна вечер с изящната и талантлива Емона Георгиева Ви очаква в НХК

 Приказна гала балетна вечер с изящната и талантлива Емона Георгиева Ви очаква в НХК в събота

Приказна гала балетна вечер, с участието на изящната Емона Георгиева, която е солист в балета на Държавна опера-Бургас, Ви очаква в Културен дом НХК в събота. Събитието започва в 19.00 часа.

Фееричната и очарователна Емона ще изпълни вариация на Одилия и монолог на Саломе по хореография на проф. Хикмет Мехмедов.

Емона Георгиева е солист на балетната трупа към Държавна опера - Бургас. Завършила е Национално училище за танцово изкуство – випуск 2021, Joffrey Academy of Dance – Оfficial school of the Joffrey Ballet Chicago – Сonservatory class of 2020. Към момента е студент в АМТИИ – Пловдив, втори курс – балетна педагогика.

Репертоарът ѝ включва роли в „Лешникотрошачката“,“Жизел“,„Спящата красавица“,“Пепеляшка„ и ,,Дон Кихот“.

Носител е на „Кристална Лира“ за най-добър млад изпълнител - балерина, от Съюза на музикалните и танцови дейци. Лауреат е на голямата награда на фондация Стоян Камбарев - „Награда за полет в изкуството“.Спечелила е Златен медал, Първа награда на „Национална среща на младите балетни изпълнители - ,,Анастас Петров“,както и отличия в Youth American Grand Prix semi-finals Paris и Chicago semi -final.

Трикратен световен шампион е модерен танц, сребърен и брозов медалист в класически танц в Световните танцови финали Dance World Cup – World finals. Двукратно е носител на най-голямата награда на световните финали за най-добър женски изпълнител - „Most outstanding female soloist“.Отличена е с почетна диплома за достигане до полу-финала на „Международен балетен конкурс - ,,Молодой балет мира - Юри Григорович„ - Сочи, Русия.

Отскоро се изявява и в ново творческо амплоа като хореограф и режисьор на съвременния спектакъл "Тиха сила".

В програмата на гала вечерта в събота в НХК са включени и изпълнения на възпитаници на НУМСИ“Проф. Панчо Владигеров“ Бургас и Национално училище по изкуства „Добри Христов“ Варна. „ Това е едно много интересно партньорство, което със сигурност ще бъде впечатляващо и за публиката“, сподели известният и обичан балетист и балетен педагог Недко Георгиев.

Билети може са закупите на касата на Културен дом НХК и на тел. 0894 899098.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата