сряда, 14 юни 2023 г.

Представиха австрийски проект за дуално образование във „Флората"

Представиха австрийски проект за дуално образование във „Флората

Австрийският опит в дуалното образование и резултатите от успешен проект, който се реализира у нас, презентираха днес в Експозиционен център "Флора“ представители на Посолството на Австрия.

15 партньорски компании, 15 професии, по които се предлага дуално обучение и над 1150 ученика, преминали, специализираната подготовка - това е резултатът от стартиралия преди 9 години австрийски проект, обобщиха Филип Купфер - търговски съветник към Посолството, и София Дамянова - ръководител на проекта.

На представянето присъстваха зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева, Почетният консул на Австрия в Бургас доц. д-р Радостина Иванова, директори на училища.

Проектът „Дуално обучение в България“ / GODUAL се провежда в рамките на международната инициатива go-international, съвместна програма на Федералното министерство на труда и икономиката и Стопанска камара Австрия.

Подкрепата към дуалната система на обучение е стартирала през 2014 г. в помощ на австрийските компании, опериращи на българския пазар.

Първоначално Австрийският проект е започнал с три професии в три населени места в страната, като постоянно се разрастват партньорствата и професиите, подобряват се услугите в резултат на натрупания опит. По проекта се предлага вече обучение по 15 специалности в над 30 партньорски училища в 21 населени места.

Повече за проекта може да се намери тук: www.godual.eu, както и да се види във видеото на следния линк:https://www.youtube.com/watch?v=t5l1n4l73U0

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата