четвъртък, 15 юни 2023 г.

Почина проф. Филип Панайотов - преподавател на поколения журналисти

 

Един от най-авторитетните изследователи на историята на българската журналистика и дългогодишен преподавател във Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ проф. Филип Панайотов почина вчера на 89-годишна възраст, съобщиха от семейството му.

Проф. Панайотов, който е автор на много книги и създател на в. "АБВ", не доживя броени месеци до своята 90-годишнина, която Съюзът на българските журналисти и журналистическата гилдия подготвяха да бъде отбелязана подобаващо за неговите заслуги и за огромното уважение, което изпитваха към своя любим преподавател поколения журналисти.

Загубата на проф. Филип Панайотов поражда силна болка в душите на всички, които го уважавахме и обичахме, и оставя огромна празнина в българската журналистика. Няма друг като него не само по интелект, познания и изключителни книги, но и по умение ненатрапчиво, етично, спокойно, умно да казва истини, от които всички имаме нужда. "Тих, но силен" - така лаконично го характеризира пред СБЖ известната журналистка и негова някогашна студентка Велислава Дърева, покрусена от загубата му.

"Почивай в мир, професоре! Винаги ще си с нас! Дълбок поклон! СБЖ изразява съболезнованията си на семейството и близките на проф. Филип Панайотов. Светла памет!", написаха от съюза. BurgasNovinite.BG се присъединява към изразените съболезнования!

Датата за поклонението ще бъде съобщена допълнително от близките на проф. Панайотов.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата