петък, 16 юни 2023 г.

Часове след назначаването: Златанов се оттегли от шефския пост в Гранична полиция по лични причини

  

Главен комисар Антон Златанов, който днес беше преназначен временно за директор на Главна дирекция "Гранична полиция", няма да поеме поста по лични съображения, съобщиха от пресцентъра на МВР.

"Той счита, че не би могъл да изпълнява задълженията си без пълно обществено доверие. Главен комисар Златанов разбира отговорността на директора на ГДГП с оглед и на присъединяването на България към Шенген и всички отговорни задачи пред дирекцията и счита, че ръководителят на структурата трябва да се ползва с пълното доверие на обществото.

Антон Златанов остава част от системата на МВР на поста, заеман до момента. Ръководството на министерството ще продължи да разчита на неговия експертен опит и професионализъм, гласи още съобщението от министерството на вътрешните работи.

Часове по-рано оттам съобщиха, че бившият директор на Столичната дирекция на полицията главен комисар Антон Златанов е временно назначен със заповед на министъра на вътрешните работи за директор на Главната дирекция "Гранична полиция".

Той беше представен пред състава от министър Калин Стоянов и заместника му Стоян Темелакиев, след като вчера досегашната шефка на "Гранична полиция" Росица Димитрова бе освободена от поста в четвъртък.

На 13 юни подобно неколкочасово назначение имаше и в Министерството на земеделието. Тогава встъпилият в длъжност по обед зам.-министър Дамян Дамянов бе освободен 3 часа по-късно поради установена принадлежност към Държавна сигурност.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата