вторник, 13 юни 2023 г.

Отмениха наказанията на митничарите, обвинени след смъртта на двамата полицаи в Бургас

  

                           Снимка: Булфото

Отмениха наказанията на 16-имата митничари, обвинени в нарушаване на служебните си задължения и допуснали тежката катастрофа с мигранти в Бургас, при която загинаха двама полицаи. 

Според протоколите на Административния съд са издадени заповеди за предсрочно заличаване на наказанията на митничарите шест месеца след инцидента. 

Пред NOVA Генади Тенев, зам.- председател на управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР, обясни, че тогавашният служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е обявил с предубеденост, че 16 души ще бъдат наказани, но по онова време не е имало образувани производства.

"Наказанията бяха наложени на служителите за деяния, които нямаха пряка връзка със случая и резултата от него", добави Тенев.

Катастрофата стана на 25 август 2022 г., като в опит да спрат микробуса с нелегални мигранти, полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев препречиха пътя му с патрулката. Микробусът обаче не спря, помитайки полицейската кола, а униформените загинаха на място.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата