петък, 16 юни 2023 г.

Жестоко убийство на млад мъж в парка в Божурище на метри от полицията, заради това, че е погледнал момиче

 

Млад мъж е бил пребит до смърт в градския парк "Орлите" в Божурище на 10 юни, но за жестокото престъпление става ясно едва днес. Информация за него липсва в официалния бюлетин на МВР, няма разпространена такава и от прокуратурата.

Сестрата на убития Петър - Катерина Стойчева обаче разказа пред Нова телевизия, че нападението е станало посред бял ден - около 17 часа в събота, а брат ѝ е убит по особено жесток начин.

"Бил е убит по жесток и зверски начин. Събличан е, влачен е, ритан е в главата, бил е нечовешки убит. А причината е, че е погледнал момиче", добави Стойчева.

По думите ѝ за убийството на брат ѝ е задържан именно бащата на момичето. "Ние знаем, че са били няколко нападателите, но само един е арестуван. Момичето реално няма нищо общо, тя е била даже приятелка с брат ми", каза още Катерина Стойчева. Тя добави, че Петър и убиецът му са се познавали, но никога не са имали проблеми или пререкания.

Бившата съпруга на задържания за убийството Людмил Крумов потвърди, че трети човек е предизвикал жестокия побой, като казал на бащата, че Петър е опипвал дъщеря им.

"Били са трима души - бившият ми мъж и още двама. Дъщеря ми също е била в парка, но не е била очевидец на побоя. Много съжаляваме за случилото се, защото нищо от казаното не е било вярно. Един от мъжете, които са били с бившия ми мъж, именно е завъртял интрига. Дъщеря ми не е била опипвана от Петър", категорична бе жената.

Жители на Божурище, които се бяха събрали в подкрепа на почерненото семейство тази сутрин, заявиха, че са потресени от случилото се, защото сградата на полицията е на около 50 метра от парк "Орлите". Освен това те са възмутени, че в парка няма монтирани камери за наблюдение. 

"Седем дни институциите мълчат. Ние не знаем какво се е случило, а децата вървят по улиците и играят в този парк. Къде са? Какво се случва?", възмутена е жителка на Божурище.

Хората поискаха максимална присъда за извършителя и настояха да бъде задържан и подстрекателят на побоя, който в момента е на свобода.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата