четвъртък, 22 юни 2023 г.

Намериха отломки в зоната на кораба „Титаник“

 

Бреговата охрана на САЩ обяви, че са намерени отломки в зоната на кораба "Титаник". Дълбоководният апарат изчезна на 19 юни и днес по обед кислородът в него свърши. Няма категорично потвърждение дали отломките са от батискафа, на борда на който са британски милиардер, бизнесмен от Пакистан заедно със сина си, основателят на компанията - собственик на малката подводница, както и оператор на подводници от Франция. 

Дистанционно управляемият апарат (ROV) на Horizon Arctic е открил поле от отломки на дъното на океана в зоната на търсене в близост до останките на кораба "Титаник", стана ясно в четвъртък привечер.

Подводницата с петима души екипаж изчезна на 19 юни на път за останките от кораба "Титаник".

Подводният апарат "Титан" е собственост на компанията OceanGate Expeditions, която предлага дълбоководни разходки до най-известния кораб, който се намира на около 3800 метра дълбочина.

На борда на подводницата са Стоктън Ръш, основател на фирмата, британският бизнесмен Хамиш Хардинг, пакистанските милиардери Шахзада Дауд и сина му Сюлейман, както и френският водолаз Пол-Анри Наржоле.

Към 14:18 ч. българско време кислородните запаси на "Титан" свършиха.

Районът, в който изчезна батискафът, се намира на около 1400 километра източно от полуостров Кейп Код, в щата Масачузетс, и на 650 километра южно от град Сейнт Джоунс, в канадската провинция Нюфаундленд.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата