сряда, 21 юни 2023 г.

Мощна експлозия срути част от масивна сграда в центъра на Париж / видео

 Мощна експлозия разтърси центъра на Париж, десетки са ранени (видео) |  Днес.dir.bg

Мощна експлозия срути част от масивна сграда в центъра на Париж. Поне седем души са в критично състояние, а още 9 са пострадали в различна степен след експлозията и последвал пожар в Латинския квартал на френската столица. Парижката полиция призова хората да избягват района.

Министър на вътрешните работи Жералд Дарманен съобщи, че пожарът е възникнал на улица "Сен Жак" в пети район на Париж, близо до Люксембургския двор и университета Сорбона.

Причината за пожара е газова експлозия, съобщи райнният кмет Флоранс Бертоут. Говорителят на парижката полиция Лубна Ата смята, че е твърде рано да се определи източникът на пожара и не може да се потвърди, че е причинен от газ.

На публикувани в социалните мрежи снимки се вижда, че фасадата на една сграда е паднала на улицата в резултат на експлозията и няколко сгради са се запалили.

На място работят аварийните служби, включително 230 огнеборци и 9 лекари.

Очевидци описват сцени на хаос. Местни жители говорят за силен мирис на газ непосредствено преди експлозията, има сведения, че през последните дни е бил в ход ремонт на газопреносната мрежа в засегнатия район.

Пожарът е овладян и той не се е рзапространил сред съседните сгради, съобщи шефът на полицията в Париж, цитиран от "Ройтерс".

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата