понеделник, 19 юни 2023 г.

Вече на 85 години Клод Льолуш се ожени за четвърти път

 Клод Льолуш по време на 76-ото издание на филмовия фестивал в Кан, на 19 май 2023 г.

Френският режисьор Клод Льолуш сключи брак на 85-годишна възраст, съобщи АФП. 

Льолуш сключи брак с 55-годишната писателка, сценаристка и фотографка Валери Перен.

Това е четвърта сватба за големия кинотворец. Той е сред най-известните френски режисьори, заснел около 50 филма през своята кариера.

Льолуш печели "Златна палма" за филма си "Един мъж и една жена" на кинофестивала в Кан през 1966 г. Този филм обаче му носи и две награди Оскар - за най-добър чуждоезичен филм и за най-добър оригинален сценарий. Льолуш е автор на сценария, режисьор, продуцент и оператор на филма.

Льолуш е творец, ценен от публиката заради своята искреност и жажда за романтика, макар и да е бил осмиван от критиците заради "наивната си вяра" в случайността, по-силна от вярата в интелигентността, коментира Франс прес, цитирана от БТА.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата