вторник, 13 юни 2023 г.

Задържаха под стража мъж, пребил и счупил 4 ребра на призовкар

 

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа под стража 44-годишен мъж, нанесъл средна телесна повреда на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения.

А.С. е обвинен за това, че на 10.06.2023 г. около 14,50 часа е удрял с ръце и крака в областта на горната част на тялото А.М., вследствие на което му причинил среднa телесна повреда, изразяващa се във фрактура на четири ребра. Деянието е извършено по повод изпълнение на служебни задължения - А.М. е "призовкар" в Софийски районен съд.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал.1, т.1, вр. чл. 129, ал.2, вр. ал. 1 от НК. А.С. беше задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Днес, 13.06.2023 г., състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление и постанови спрямо А.С най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата