четвъртък, 15 юни 2023 г.

Съсед спаси 3-годишно дете от горяща къща, подпалена след игра с кибрит

 

3-годишно дете бе спасено от съсед при пожар в къща в шуменското село Друмево, възникнал след игра с кибрит, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Сигналът за огъня, пламнал в стая на частна сграда на ул. "Георги Димитров", е подаден в 10:13 часа вчера. Към адреса е насочен екип на пожарната в Шумен. При пристигането му огънят е бил обхванал цялата къща.

Оказало се, че мъж, който живеел в съседна къща е извел 3-годишно дете от горящата стая. Според съседите в къщата е имало две деца, като едното излязло, преди да избухнат пламъците. Отново по данни на съседи пожарът тръгнал, след като децата са си играели с кибрит. Не е ясно къде са били родителите.

Унищожена е около 150 кв.м покривна конструкция, домашно имущество, опушени са около 100 кв.м стени. Пламъците са ликвидирани с помощта на 12 тона вода. Спасени от опожаряване са две къщи в съседство.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата