сряда, 21 юни 2023 г.

Заловиха бус с 32 мигранти в много тежко състояние на магистрала "Тракия" (ВИДЕО)

  

Поредна група от 32 мигранти бяха заловени от полицията на 250-ия километър на автомагистрала "Тракия" край Нова Загора.

Повечето от тях са в тежко здравословно състояние, а двама вече бяха откарани с линейка в областната болница в Сливен. Един от чужденците е в безсъзнание, за него също е пристигнала линейка. Очаква се още двама от мигрантите да бъдат закарани в лечебно заведение.

Бежанците са били толкова зле, че някои от тях са получили гърчове, съобщи Нова телевизия.

Става въпрос за млади мъже, които казват, че са от Ирак, съобщи бТВ. Те са на видима възраст между 18 и 20 години, без документи, съобщиха от МВР-Сливен.

Бусът е в лошо състояние, а предните му гуми са спукани. Шофьорът на нелегалните чужденци ги е зарязал на пътя и е избягал. Не е изключено превозното средство да е претърпяло пътен инцидент, за да е в такова състояние.

Мигрантите са заловени, след като гражданин е подал сигнал на тел. 112, а впоследствие са били засечени на пътя и от полицейски екип. 

По данни на ОДМВР-Сливен бежанците са открити малко след 6.00 часа тази сутрин на паркинг на аутобана, съобщи говорителят на полицията Първолета Мандинска пред БТА.

Останалите, които не се нуждаят от медицинска помощ, ще бъдат отведени в районното управление на полицията в Нова Загора. С тях ще работят служители на група "Миграция" и след това ще бъдат преведени в Центъра за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата