сряда, 21 юни 2023 г.

До 3000 евро глоба, ако спите в колата си или кемпер в Гърция

 

Гръцките власти започнаха да налагат глоби на туристи, които спят в колите си на плажа и на паркинги. Властите предупреждават за забрана, която не позволява да се спи в кола, ако тя не е паркирана в къмпинг. Същата забрана е в сила и за кемпери, които са извън къмпингите.

Нарушението се тълкува като свободно къмпингуване, което е забранено от закона и се наказва с 300 евро глоба от полицията на място. Ако нарушението премине през съда, глобата е до 3 хиляди евро, съобщава БНР.

Общинска полиция съобщава, че в туристическите райони често има хора, които смятат, че могат да паркират където им харесва и да преспят в личните си автомобили.

От туристическите агенции предупреждават, че подобна забрана има и в други европейски страни и приканват туристите да спазват законодателството.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата