вторник, 9 май 2023 г.

Бащата на загиналото на пътя момче: Без война сме във война. Кога ще спре това?

  

"Искам да кажа, че без война сме във война. Децата ни загиват по улицата. Загина моят син, загина снаха ми. Кога ще спре това?", каза бащата на загиналото момче в тежката катастрофа в София пред bTV.

"Дете, което съм възпитал, дете, което няма нарушение по пътищата. Точно моето дете загина на това кръстовище. Влачили са го 300 метра", добави той.

Той отправи и призив: "Днес беше моето дете, утре може да е вашето. Моля ви спрете ги. Спрете тези убийства".

Тази вечер хора се събраха на столичния бул. "Сливница" и поднесоха цветя на мястото на катастрофата. Малко по-рано в знак на протест за известно време беше спряно и движението по булеварда.

"Имам чувството, че държавата е в будна кома. Никой нищо не го интересува, загиват деца на по 23 години. Не го разбирам. Аз лично вече не виждам защо", заяви Надежда Дойчева пред БНТ.

"Живея на кръстовището на "Сливница" и "Константин Величков". Всеки път, когато се стопли времето, тази отсечка се превръща в писта за шофьори на мотори и на автомобили. Карат с изключително висока скорост. Както видяхме предпоставка за загуба на човешки живот, както и нарушаване на спокойствието на всички, които живеят тук", каза Стоян Стоянов.

"Явно не се спазват законите и няма кой да ги контролира тези неща. Това е най-ужасното. Тук трябва да се сложи някакъв легнал полицай, защото камера на пътя няма да спре високата скорост, никой не е спряла", смята Венера Спасова.

Тежкият инцидент стана 15 минути след полунощ в района на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Русе". При него на място загинаха 24-годишно момиче и 23-годишно момче. Разследващите са установили, че те са били заедно.

Шофьорът, причинил катастрофата, е на 18 години. Той е имал книжка от три месеца. По време на инцидента е карал с висока скорост, като тепърва ще се установавя с колко, но, според експерти, е карал поне със 100 км/ч. Младият мъже е задържан е в Трето районно управление и с повдигнато обвинение.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата