вторник, 16 май 2023 г.

Васил Божков е готов да се върне в България като защитен свидетел

  

                               Снимка: БТА

"Наглостта на Борисов отстъпи пред страха му. Има защо да се страхува. Готов съм да се върна в България като защитен свидетел", написа в профила си във Facebook бизнесменът Васил Божков ден след поредицата от искани оставки в прокуратурата и следствието, сред които и тази на главния прокурор Иван Гешев. 

Бизнесменът е с повдигнати 19 обвинения и в момента живее в Дубай. По досъдебните производства срещу него са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави. Изпратена е и молба за екстрадицията му до Обединените арабски емирства, както и още четири молби за правна помощ. Последната - да се яви пред българските разследващи, е от този януари. 

Вчера след изявлението на главния прокурор Иван Гешев, Васил Божков пусна саркастичен одобрителен пост в профила си в социалната мрежа, в който нарича Гешев "разкаял се грешник."

"Понякога разкаялият се грешник може да бъде по-ценен от светец. #БъдетеЗдрави", написа той.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата