вторник, 30 май 2023 г.

Бургас изпраща Антония Димитрова на Спешъл олимпикс в Берлин с пожелание за златен медал

 Бургас изпраща Антония Димитрова на Спешъл олимпикс в Берлин с пожелание за златен медал

17-годишната Антония Димитрова от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас ще представя страната ни и морския град на Спешъл олимпикс в Берлин. Игрите ще се проведат в периода 17-25 юни. Антония бе номинирана и избрана да влезе в отбора ни по спорта боче след националната селекция по видове игри и общини.

Днес кметът Димитър Николов се срещна с параолимпийската състезателка, нейния треньор и ресурсен учител в бургаската гимназия Марияна Георгиева и директора на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Снежана Няголова. Николов пожела успех на Антония Димитрова на световните игри и да се върне в Бургас със златен медал.

„Антония, ти си нашата гордост и надежда. Бургас вярва в теб и те подкрепя!“, каза Димитър Николов.

От своя страна бургаската състезателка в Спешъл олимпикс заяви, че приема всяка надпревара като голямо предизвикателство.

„Когато участвам в състезание, аз винаги си поставям висока цел. Това е възможност да покажа какво може едно момиче като мен!“, каза Антония Димитрова.

Тя ще представя България в спорта боче на Спешъл опимпикс заедно със 17-годишния Николай Пейчовски от Плевен.

На срещата присъстваха още зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева и началникът на отдел „Спорт“ в Община Бургас Веселина Деведжиева.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата