вторник, 23 май 2023 г.

Тежка катастрофа на пътя Каблешково - Бургас, млад мъж е с опасност за живота

 Снимката е илюстративна

24-гозишен мъж е с опасност за живота след катастрофа на пътя Каблешково - Бургас, на 62 км от село Лъка в посока Бургас, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Инцидентът е станал на 22 май, около 18.28 часа.

Младият бургазлия с лек автомобил "Мерцедес 250 D" навлиза в лентата за насрещно движение и след удар в лек автомобил "Алфа Ромео" с бургаска регистрация, управляван от 41-годишен мъж от село Гюльовца, и в прикаченото към него ремарке, се преобръща.

24-годишният шофьор и неговата 16-годишна спътничка, пътуваща на предната дясна седалка - руска гражданка с дългосрочно пребиваване в Бургас, са в болница. Мъжът е с фрактура на бедрена кост и множество травми, с опасност за живота, а момичето е настанено в "Неврохирургия" със сътресение на мозъка.

По данни на полицията причината за катастрофата е несъобразена с пътните условия скорост, с която се е движил мерцедесът.

Според очевидци автомобилът е бил толкова смачкан, че се е наложило да извикат пожарна, за да извадят шофьора и спътницата му, които били в критично състояние.

От пострадалия шофьор е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици. Вторият водач е тестван за алкохол, като дрегерът отчел отрицателен резултат.

Съпругата на пострадалия мъж, който е баща на две момиченца, на 2 г. и на 8 месеца, моли за помощ кръводарители.

Двадесет и шест тежки катастрофи са станали в страната през изминалото денонощие, съобщава МВР на своя уеб сайт. Ранени са 37 души, жертви - няма. От началото на май у нас са регистрирани 417 тежки пътнотранспортни произшествия, при които има 35 жертви и 540 пострадали. Жертвите при катастрофи от началото на годината в страната са 174, а 2199 души са ранени.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата