петък, 26 май 2023 г.

Ботьо Ботев за убийството в ЮАР: Таки и Къро бяха ученици приятели, но влязоха във война

  

Красимир Каменов-Къро и Христофорос Никос Аманатидис, известен като Таки, бяха ученици на Мето Илиенски. Двамата бяха приятели, навлезли заедно в престъпния свят. Сега обаче са във вражда. Това заяви в студиото на "Здравей, България" по Нова тв криминалистът и бивш началник на отдел "Убийства" Ботьо Ботев, коментирайки въпроса кой би имал интерес от смъртта на Каменов, който беше открит застрелян в дома си в Кейптаун.

"Информацията, която идва от ЮАР, е прекалено ограничена и няма много изнесени факти и предположения. И това е съвсем нормално. Искам да отбележа един малък факт. Само ще дам пример с кадрите, които показахте по телевизията от огледа на местопроизшествието. Колко криминалисти бяха там? Един-двама с бели костюми и никакви други хора не се виждаха. А колко хора бяха на опита за взрив у нас?", попита той.

По думите му на този етап е изключително трудно да се правят каквито и да било изводи. "Бизнесменът по прякор Къро е една от известните фигури още от юношеските си години. Прекалено богата информация има за него в България. Той и още едно момче - Таки, навлязоха заедно в този престъпен бизнес. Двамата са на една и съща възраст и са приятели. Те дълго време бяха ученици и придобиваха опит под ръководството на Методи Методиев-Мето Илиенски", коментира още Ботев.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата