събота, 6 май 2023 г.

Бургаски ученици ще се включат във третото издание на „Ваканция здравей! Да играем безопасно“

 Бургаски ученици ще се включат във третото издание на „Ваканция здравей! Да играем безопасно“

В края на учебната година бургаски ученици отново ще се включат в кампанията „Ваканция здравей! Да играем безопасно“, организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Община Бургас и ОД на МВР. Този път събитието ще се проведе на 9 май от 13.00 часа на стадиона в град Българово.

В тазгодишното издание ще се включат ученици от ОУ „Васил Левски“ – гр. Българово, ОУ „Христо Ботев“ – кв. „Сарафово“, ОУ „Христо Ботев“ – кв. „Долно Езерово“ и СУ „Константин Петканов“ – ж.к. „Меден рудник“. Училищата се избират на ротационен принцип от инспекторите детска педагогическа стая, като всяко от тях е към различно РПУ на МВР.

Кампанията се провежда като спортен празник, като игрите на децата са специално разработени за събитието и техния акцент е върху безопасността на движението на учениците в пътно-транспортната схема – пресичане на светофар, придвижване с тротинетка, колело, кънки, видове предимства на участниците в движението.

Освен това, игрите са организирани така, че да развиват креативното мислене на децата, да участват в екип /отбор/, да разпределят функциите помежду си, да развиват интерес към игрите на живо и на открито.

Всички деца ще получат раничка, с логото на събитието, което е авторска рисунка на арт терапевта на МКБППМ – Веселка Йорданова.

Тази година състезанието между училищата ще се проведе на стадиона в Българово със съдействието на кмета на Българово Йордан Йорданов, който ще бъде гост на събитието. Гости още ще бъдат Петя Петрова – секретар на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Министерски съвет, Йорданка Ананиева – зам.-кмет на Община Бургас и председател на Комисията, комисар Марин Димитров – началник отдел „Охранителна полиция“, Веселина Тодорова – обединяващ инспектор детска педагогическа стая при ОД на МВР – Бургас.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата