неделя, 28 май 2023 г.

Автобус с туристи се удари в билборд и се обърна на АМ "Тракия", има много ранени

  

Автобус с туристи катастрофира на магистрала "Тракия", след като шофьорът е заспал по време на движение, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Сигналът за тежкия инцидент, който е станал в района на 356-ия километър от аутобана в посока Бургас, е подаден около 17.17 часа. 

По първоначална информация най-вероятно поради заспиване на 45-годишния водач, автобусът излиза от магистралата, удря се в билборд, а след това се обръща в крайпътната канавка. С него са пътували 17 души, връщащи се от екскурзия във Виена, двамата шофьори и екскурзовод.

На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. 12 от пътниците са транспортирани в лечебни заведения, като петима от тях са в тежко състояние.

Шофьорът на автобуса е тестван за алкохол, като резултатът е отрицателен.

Пътни полицаи извършват оглед. За движение е затворена дясната пътна лента от автомагистралата.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата