петък, 12 май 2023 г.

Как да проверите кой ползва земите ви

 istock 

Собствениците на земеделски земи могат да проверят кой ползва имотите им.

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) информира, че в Системата за електронни услуги (СЕУ) е обновен регистъра „Справка за заявени Кадастрални имоти (КИ) “ за 2022 г. ДФЗ обработи информацията и публикува справката месец по-рано от крайния срок, който е 30 юли 2022 г.

За собствениците на земеделски земи е важно да знаят, че регистърът е публичен и не изисква регистрация. Данните са достъпни в секция „Публични справки“, меню „Справка за заявени Кадастрални имоти (КИ)“. За целта е необходимо да се въведе номера на поземления имот.

Справката е в помощ на собствениците и ползватели на земеделски земи, както и на адвокати и съдии при възникване на юридически казуси.

Информацията от регистъра се съхранява на интернет страницата на ДФЗ – РА в продължение на 5 години, като данните се генерират под формата на официална справка в Системата за електронни услуги на ДФЗ (СЕУ).

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата