събота, 13 май 2023 г.

Кирил Петков: Не залостих вратата, излизайки от срещата с Мария Габриел

  

                   Снимка: Булфото

"Продължаваме промяната" се събира на изпълнителен съвет днес, съобщи съпредседателят на партията Кирил Петков в интервю за bTV.  

Вчера представителите на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) проведоха среща в парламента с кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел. Кирил Петков отбеляза, че след тази среща не е залостил вратата, защото са харесали някои от отговорите на Мария Габриел.

"Мария Габриел направи нещо различно и това ме зарадва, учуди ме даже. Тя започна да отговаря на въпросите ни. Питаме я за иновации и образование и тя отговаря за иновации и образование. И даже с емоция, не просто проформа. Аз видях европейско поведение, видях човек, който беше дошъл да направи истински разговор, а не да направи шоу и да чуе "не" от нас", обясни Кирил Петков.

По думите му когато отишли на срещата с ГЕРБ от партията искали да приключват, но Габриел започнала да отговаря на въпросите им.

"Затова не залостих вратата, излизайки от тази среща, аз казах -искам да поговоря с всичките ни органи. Имаме ясно решение, но преди да кажем твърдо "не" искам да събера всички да мислим дали има друг вариант, освен да дадем държавата на тройна коалиция, която не вярваме, че ще изпълни задачите, които поставяме в нашия план за България", обясни Кирил Петков.

"Помислих си колко би било ужасно следващите 4 годни да имаме управление ГЕРБ-БСП-ДПС, а от другата страна имахме един човек, който искаше да отговаря на въпросите и затова не залостих вратата, излизайки от тази среща. Казах, че искам да поговоря с всичките ни органи, но пред да кажем твърдо "Не", искам да мислим дали има друг вариант, освен да дадем държавата на тройна коалиция. Някои от отговорите на Мария Габриел ни харесаха.

Ще направим първо изпълнителен съвет на "Продължаваме промяната", после национален съвет, после ще направим коалиционен съвет, обясни той.

По думите му на срещата с Габриел получил отговорът, който дава втори шанс на джентълменското споразумение.

Той коментира и предложението им за шеф на правната комисия в парламента да бъде 30-годишният Стою Стоев. Петков го определи, като работлив, честен, отдаден. Един от малкото депутати, които работели по 15 часа на ден между Коледа и нова година.

"Изплашен съм, че независимата прокуратура на е зависима. Това, което се случи с Гешев е картина на превзета държава, но това ни мотивира още повече", каза Петков.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата