неделя, 28 май 2023 г.

Изписаха бебето на починалата Ивелина, жената осигурила всичко за него преди да го роди (видео)

  

Изписаха бебето на починалата 29-годишна родилка в Русе. Да посрещнат малкия Белослав се събраха както близки и приятели, така и много непознати хора, дошли да подкрепят семейството.

След смъртта на 29-годишната Ивелина Маринова за бебето ще се грижат баща му Мартин и цялото семейство. То е в добро състояние. Близките споделиха, че още преди раждането майката е подготвила всичко за детето и засега няма нужда от средства или дарения.

Познати и непознати изразиха съпричастност към болката на семейството на Ивелина и настояха да няма повече подобни трагедии.

"Ние идваме за подкрепа и най-после нещо да се промени в тази държава за лекарите и въобще за медицинския персонал, който не си върши добре работата", каза Рени Неофитова пред bTV.

"Тя беше уникална майка, може да видите и голямото ѝ дете, държанието му, толкова много се е грижила за него, толкова беше привързан към нея, страхотна майка беше, страхотна майка", сподели Елица Димитрова пред "Русе медиа". Тя бе категорична, че не би родила в България второто си дете, защото прави сравнение с чужбина, където е родила. И настоява да се сложи край на практиката лекарите да работят и в държавна болница, и на частно.

За свекъра на Ивелина - Георги Георгиев, все още няма отговор на много въпроси, свързани със случилото се в болницата и начина на работа в лечебното заведение. Новият член на семейството не може да запълни празнината от загубата. "Утеха единствено, пак няма да е утеха, но единствено, ако видя, че някой е влязъл в затвора и си е получил заслуженото, поне малко от малко някакво удовлетворение ще има", каза той.

29-годишната родилка Ивелина Маринова почина на 24 май в УМБАЛ "Канев", ден след раждането на втория си син. Изпълнителната агенция "Медицински надзор" и Окръжната прокуратура в Русе се самосезираха и започнаха проверка по случая.

Ивелина е постъпила в лечебното заведение за естествено раждане с избор на екип, но усложнения по време на родовия процес наложили лекарите да пристъпят към оперативно родоразрешение. 12 часа след раждането и след като прекарала нощта на 23 срещу 24 май със силни болки, Ивелина починала. Първоначалната версия за смъртта ѝ е белодробна емболия. Извършена е вече аутопсия, като резултатите от нея се очакват в 25-дневен срок. 

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата