четвъртък, 11 май 2023 г.

Меморандум за сътрудничество подписаха Община Бургас и Върховният комисариат на ООН за бежанците

 Меморандум за сътрудничество подписаха Община Бургас и Върховният комисариат на ООН за бежанците

Меморандум за сътрудничество подписаха Община Бургас и Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) . Те ще обединят усилия за подпомагане и още по-добра интеграция на спасяващи се от войната хора. Не е тайна, че в Бургас намериха убежище хиляди украинци, предимно жени и деца, избягали от смъртоносния конфликт между Русия и тяхната държава.

Днес документа подписаха кметът Димитър Николов и г-жа Седа Кузуджу – представител на ВКБООН в България. На срещата присъства и зам.-кметът Йорданка Ананиева. Преди два месеца Община Бургас сключи подобно споразумение и с УНИЦЕФ:

https://www.burgas.bg/bg/novini/unitsef-i-obshtina-burgas-s-obsht-proekt-v-podkrepa-na-balgarski-i-ukrainski-detsa/

Върховният комисариат на ООН за бежанците е специализирана агенция, която ръководи и координира дейностите за международна закрила и социалното подпомагане на бежанците. Организацията е два пъти носител на Нобелова награда за мир – през 1954 и 1981 г.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата