понеделник, 8 май 2023 г.

Измама с европейски средства за милиони разкриха в Румъния

 

Петима души в Румъния бяха изпратени на съд заради измама с европейски средства в размер на 7,7 милиона леи или около 1 милион и 500 хиляди евро. Това става ясно от прессъобщение на Националната дирекция за борба с корупцията.

Според обвинителния акт, между 2010 г. и 2013 г., в рамките на изпълнението на четири проекта, финансирани с безвъзмездни средства, насочени за подкрепа на уязвими лица на пазара на труда, администраторът търговско дружество "Евро Джобс" ООД (SC Euro Jobs SRL), в качеството си на ръководител на проекта, е подал в Регионалното звено по Секторна оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", общо 29 молби за възстановяване на средства, към които е приложил фалшиви документи.

От представените по делото доказателства се установява, че реално дейностите по програми за професионално обучение не са били извършени или са били извършени с по-малък брой часове и обучаеми от посочените в проекта.

Преписката по делото е изпратена за разглеждане в съда в Хунедоара.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата