понеделник, 8 май 2023 г.

Колко по-скъп ще е балът за абитуриент тази година

 istock

Колко по-скъпо ще струва на семействата на абитуриентите балът тази година? Цените и на дрехите, и на стилистите са по-високи, информира NOVA.

Семейството на Румина Ангелова се занимава с официални облекла вече повече от две десетилетия. Тя буквално е израснала в магазина за рокли и костюми и е виждала почти всичко.

„Тази година сред момичетата определено се търси нещо по-нестандартно, по-различно. Искат да разчупят стереотипа, който е бил досега синьо и бордо. Търсят се по-смели цветове, като жълто и оранжево”, каза тя. 

Оказва се, че най-евтиният вариант за официална рокля и обувки за бала започва от 400 лв. Сметката обаче може и лесно да набъбне. Въпреки че при мъжете елементите са повече, цената е по-ниска.

При момичетата пари ще трябва да се отделят и за прическа и грим. За второто цените варират между 50 и 200 лв. Но това може и да се окаже двойно. „Желателно е да се направи пробен грим, но той пак си е същата цена”, смята майсторът гримьор Светлана Христова.

Ако абитуриентът няма особени претенции, може да се облече за около 600 лв., а при дамите крайната цена на бала ще бъде средно с 250 лв. повече.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата