петък, 12 май 2023 г.

Украинският президент Володимир Зеленски не е искал да направи обръщение по време на Евровизия

  

Украинският президент Володимир Зеленски не е искал да направи виртуално обращение по време на песенния конкурс Евровизия и неговите представители не са се свързвали с организаторите на форума, съобщиха от пресслужбата на държавния глава, цитирани от Украинформ.

Изявлението на прессекретаря Сергей Никифоров бе публикувано във Facebook.

По-рано днес беше съобщено, че Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), който продуцира музикалния форум, е отхвърлил искане на Зеленски да се обърне към публиката на финала, който е в събота, 13 май.

"Информацията на вестник "Times" е невярна. Канцеларията на президента на Украйна не се е свързвала с организаторите на песенния конкурс Евровизия с предложение да бъде организирано онлайн обръщение на Володимир Зеленски по време на финала или на който и да е друг етап от надпреварата", написа Никифоров.

Тази година песенният конкурс се провежда във Великобритания, след като беше решено, че не е безопасно заради руското нашествие форумът да е в Украйна, чиито представители спечелиха миналата година, припомня БТА.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата