събота, 20 май 2023 г.

Дончев: Искане на имунитета на Бойко Борисов би било тъжно и контрапродуктивно

  

"Обезпокоително е, ако процесите в съдебната система имат толкова пряко отражение върху всичко, което става в политическата система". Така зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев отговори по bTV на въпроса скъса ли Иван Гешев заедно с оставката си и първия мандат.

"Промени в Конституцията звучи абстрактно добре като смяна на автомобила, закупуване на жилище и т.н.", каза Дончев.

"Почти всички, които говорят за промени в Конституцията, не са готови с конкретен текст, който трябва да се измени. Имаме консенсус за това какво трябва да се смени особено по отношение на съдебната система. Всички зависимости по вертикала и хоризонтала да бъдат ограничени. За това са необходими не само промени в Конституцията, но и в законодателството", коментира Томислав Дончев.

"Интересен въпрос е кой е свързан с този бутон и кой може да го натисне", допълни Томислав Дончев.

На въпрос дали ще се стигне до ситуацията, в който Иван Гешев иска имунитета на Бойко Борисов, Дончев заяви, че това би било "тъжно и контрапродуктивно".

Вчера в парламента плъзна слух, че прокуратурата щяла да поиска депутатския имунитет на Бойко Борисов, за да започне разследване за корупция в особено големи размери.

"В тази ситуация това ще изглежда само и единствено като репресии и би завършило този процес на пълен демонтаж на държавността, който тече през последните години" смята зам.-председателят на ГЕРБ.

На въпрос може ли главният прокурор да открие скелети в гардероба на ГЕРБ, които д извади, Дончев заяви, че нямат гардероб, нито пък скелети.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата