сряда, 10 май 2023 г.

Съдят полицай, шофирал пиян по време на дежурство

  

Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо 51-годишен полицай, предаден на съд за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол по време на работа. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Деянието е извършено в Казанлък на 25 януари т.г. Мъжът е управлявал патрулен лек автомобил "Шкода Рапид" с концентрация на алкохол в кръвта 1.56 на хиляда, установена с техническо средство. Престъплението е квалифицирано по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния Кодекс. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което И.П. е обвинен, е лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева.

И.П. изпълнявал длъжността младши инспектор - старши полицай в Участъка в Павел баня към Районно управление - Казанлък при Областна дирекция на МВР - Стара Загора и е имал правомощия да управлява патрулен автомобил.

На 25 януари т.г. служителят е застъпил 12-часова смяна в 20:30 часа. В 20:37 часа е бил извикан да се яви в Районното управление в Казанлък и е пътувал от участъка в Павел баня до Казанлък с патрулния автомобил. Явявайки се в Казанлък, мъжът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. Тестът за наркотици е бил отрицателен. Мъжът е с 32 години стаж.

Предстои Районният съд в Казанлък да насрочи първо заседание по делото.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата