петък, 5 май 2023 г.

Мъжът, влетял в двора на бургаския затвор с джип, иска обратно в психиатрията

  

31-годишният Николай Стоянов от Ямбол, който в сряда влетя с джипа си в двора на бургаския затвор, остава в ареста. Другият мъж - също от Ямбол, на 27 г., който беше с него в деня на злополучната гонка, е бил освободен, стана ясно на днешното заседание в Районния съд в Бургас. 

Стоянов е с повдигнато обвинение по чл. 270, ал. 1 от Наказателния кодекс и ако бъде признат за виновен, може да бъде осъден на до три години затвор. Той обаче помоли да се върне в психиатрично отделение в Ямбол, където бил до деня преди инцидента. 

"Не се чувствам добре психически. Лекувах се в психиатрично отделение в Ямбол, където бях въведен насила от полицаите. Освободиха ме в същия ден, в който се случи инцидентът в Бургас. Сега искам да се върна в отделението доброволно, за да се лекувам. Извинявам се искрено за това, което се случи, за тази глупост. Никога не съм правил такива неща досега - могат да го потвърдят моите близки - баща ми, приятелката ми. Отново моля да ме извините за действията ми", каза Стоянов пред магистратите.

В залата стана ясно още, че той е осъждан многократно, включително за съпротива срещу полицейски служители. Към момента е безработен. Пред адвоката си не е дал логично обяснение за опита за бягство от полицейските служители в Бургас и последвалия сблъсък в портала на следствения арест, за което беше задържан и пътуващия с него 27-годишен мъж от Ямбол. 

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата