понеделник, 29 май 2023 г.

Мъртва риба изплува в река в Ямболско, кметът на Стралджа обвини предприятие от Карнобат

  

Голямо количество мъртва риба е изплувала в река Мочурица в близост до ямболските села Палаузово, Воденичане и Маленово.

Стара Загора днес преди обяд от кмета на Стралджа Гроздан Иванов, предава БНР.

Според него това не е изолиран случай и може да се опише като екокатастрофа, тъй като от години реката се замърсява от промишлено предприятие в съседната община Карнобат.

"Явно е, че идва по от изток, реката тръгва от община Карнобат, от тук нататък е много лесно, стига да искат институциите да проверят има ли такива големи промишлени предприятия, които евентуално могат да замърсяват, кои са те, случва ли се нещо. Ние пускаме сигнали, лошото е, че институциите гледат да си прехвърлят топката от една на друга", коментира Иванов.

По думите му в засегнатите райони на реката не се наблюдава осветяване и нехарактерен мирис. Сигналът за умрялата риба е препратен и към Басейнова дирекция - Пловдив и се очаква да бъдат взети проби от водата.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата