сряда, 10 май 2023 г.

Шестокласник отне живота си в Пловдив

 

13-годишен ученик се самоуби в Пловдив вчера. Районната прокуратура наблюдава досъдебното производство за установяване на причините за смъртта на момчето, съобщиха от държавното обвинение.

Около 15.30 часа на тел. 112 е подаден сигнал за настъпила смърт на дете в жилище в града под тепетата. На място са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ, като при първоначалните действия не са установени данни за насилствена смърт.

По досъдебното производство се извършват действия по разследването - назначена е съдебно-медицинска експертиза с цел установяване причините за смъртта и др.

Момчето е шестокласник в Основно училище "Душо Хаджидеков". "Не сме на себе си. Това е изключително тежък момент за всички нас - за училището, за родителите, за учителите, за децата", каза пред "Марица" директорката Грозденка Николова.

По думите й, момчето е било изключително добър ученик, не е имало абсолютно никакви знаци в поведението му, които да подскажат, че има проблем и че е способно да отнеме живота си.

Предстои психолог да разговаря със съучениците на детето и с учениците от другите класове.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата