вторник, 2 май 2023 г.

Седемнайсетгодишен ученик с премиерен филм за диабета на 4 май в клуб "Модерен театър"

 Седемнайсетгодишен ученик с премиерен филм за диабета на 4 май в клуб

Късометражният филм „Нежеланият късмет“ на 17-годишния Мартин Германов ще бъде премиерно прожектиран на 4 май от 19.00  аса в клуб „Модерен театър“ на ул. „Милин камък“ № 1 при вход свободен.

Филмът със сценарист Ивайло Германов и оператор Христо Димитров - Хиндо, представя ежедневието на момче с диабет и драматичните последствия, до които липсата на информираност за това все по-разпространяващо се заболяване, може да доведе. Филмът насочва вниманието към необходимост от повишаване на информир аността и отговорността в учебните заведения относно живота с диабет.

„Направих този филм, защото е крайно време да се обърне сериозно внимание на този проблем, който се неглижира в цялата страна“ каза Мартин Германов.

Мартин Германов е ученик в паралелка „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ гр. Бургас. Негови предходни творчески проекти включват тийнейджърски онлайн музикални и видео предавания.

Във филма, в който главната роля е поверена на Преслав Матев, а централна второстепенна роля играе Атанас Костадинов, участват ученици, учители и зам. директора на училището.

„След приключването на снимачния процес научих, че за реализирането на всеки един проект е необходим различен подход. За първи път работя с много хора, на които трябваше да се обясни какви са разбиранията и изискванията ми за заснемането на всяка сцена в най-малка подробност, което беше огромно предизвикателство за мен, а най-много ми хареса чувството на удовлетворение, че всичко върви и се подрежда както съм си го представял. Благодаря на целия екип и всички участници, свързани пряко и непряко с реализацията на продукцията. Искам да изкажа специални благодарности на композиторката Ивана Фенерска, създала музиката за част от филма, на група Д2, че ми разрешиха да използвам тяхна песен и не на последно място благодаря на ръководството на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ за подкрепата“, допълни Мартин Германов.

След прожекцията, публиката ще има възможност да се запознае с екипа на продукцията и да научи повече за процеса на създаване на филма.

Линк към трейлър: https://youtu.be/MKy8xAR0VUs

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата