сряда, 10 май 2023 г.

Българин от полицията в Чикаго с "Медал за доблест" след масовото убийство на парада за 4 юли

  

Българин, който работи като полицай в американския град Чикаго, бе награден с "Медал за доблест" заради действията си по време на стрелбата на парада за 4 юли в предградието Хайланд Парк, при която загинаха 7 души и 48 бяха ранени.

Офицер Давид Беков, който е родом от Видин, но от години живее и работи в САЩ, получи отличието на официална церемония от началника на полицията в Хайланд Парк Лу Джогмен, съобщиха от Българо-американската полицейска асоциация (Б.А.П.А.) в САЩ.

Трагедията стана на 4 юли м.г., когато 21-годишният Робърт Кримо откри стрелба от покрив на сграда по множеството, което наблюдаваше парада.

"Офицер Беков е успял да локализира стрелеца и да разпространи местоположението му по радиото, докато в момента е оказвал животоспасяваща първа помощ на простреляна жертва. Давид Беков работи неуморно в продължение на 24 часа и впоследствие стрелецът бе задържан", написаха още от асоциацията, която включва хора от български произход, работещи в американските органи на реда. 

Давид Беков е родом от Видин. Преди да стане полицай, той е работил в продължение на 6 години като спасител и също така е бил стажант в Шерифския Офис на Кук Каунти в щата Илинойс. Полицаят има бакалавърска степен по криминология и право.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата