петък, 5 май 2023 г.

Арест за 19-годишния, убил майка си в Ловеч: Първо си признал, после обвинил приятеля на жената

  

                      Снимка: БТА

Окръжният съд в Ловеч постанови постоянна мярка "задържане под стража" на 19-годишния ученик от Ловеч Антон Василев, който той беше задържан за убийството на майка си.

Тялото на 52-годишната жена бе открито в куфар в мазе на жилищния блок, в който семейството живеело на квартира.

По време на днешното заседание прокурор Румен Петров заяви, че при първите два разпита на Василев той подробно е обяснил как е извършил престъплението. След като прекарал една нощ със съкилийника си, на третия разпит е отрекъл всичко и е обвинил за убийството на майка си нейния приятел, предава БТА.

Според прокурора има безспорни доказателства, че той е извършил престъплението. Експертиза ще установи как е настъпила смъртта на жената.

За подобно тежко умишлено престъпление законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Днешното решение на съда може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Още в съдебната зала обвиняемият каза, че ще обжалва мярката за неотклонение и желае да присъства на съдебното заседание. Служебният му защитник Валентина Недялкова посочи, че предстои да обсъди с обвиняемия неговата позиция и последващите действия.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата